Resultats de la cerca frase exacta: 17

Diccionaris terminològics
1. escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Llengua. Literatura
Londres, i la d'Escòcia, en el d'Edimburg. La diferenciació va atènyer el màxim al segle XV i a la primera meitat del XVI. La relació entre l'escocès i l'anglès segurament hauria arribat a ser la mateixa que hi ha avui entre les llengües escandinaves continentals o entre l'eslovac i el txec, però el fet [...]
2. arc escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Arc format per quatre quarts de circumferència, dos de convexos a l'arrencada i dos de còncaus que es tallen a la clau. [...]
3. gaèlic escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Llengua. Literatura
estàndard escocesa independent que reflectia les diferències que ja separaven el gaèlic escocès del gaèlic irlandès. A l'edat moderna va continuar el retrocés territorial del gaèlic davant l'altra llengua del país, l'escocès, i davant el prestigiós anglès, llengua del poder i de la cultura.Actualment, només [...]
4. gra escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
5. jou escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Mecanisme que transforma un moviment de rotació uniforme en un moviment harmònic simple i viceversa. [...]
6. terrier escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
7. cafè escocès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
8. whisky de gra únic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Whisky de gra escocès elaborat en una sola destil·leria. [...]
9. whisky de malta únic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Whisky de malta escocès elaborat en una sola destil·leria. [...]
10. whisky
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aiguardent d'origen escocès obtingut per destil·lació de cereals, generalment ordi, civada o sègol. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>