1.
escocès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Llengua. Literatura
Londres, i la d'Escòcia, en el d'Edimburg. La diferenciació va atènyer el màxim al segle XV i a la primera meitat del XVI. La relació entre l'escocès i l'anglès segurament hauria arribat a ser la mateixa que hi ha avui entre les llengües escandinaves continentals o entre l'eslovac i el txec, però el fet [...]
|
2.
arc escocès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Arts
Arc format per quatre quarts de circumferència, dos de convexos a l'arrencada i dos de còncaus que es tallen a la clau. [...]
|
3.
gaèlic escocès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Llengua. Literatura
estàndard escocesa independent que reflectia les diferències que ja separaven el gaèlic escocès del gaèlic irlandès. A l'edat moderna va continuar el retrocés territorial del gaèlic davant l'altra llengua del país, l'escocès, i davant el prestigiós anglès, llengua del poder i de la cultura.Actualment, només [...]
|
4.
gra escocès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Gra artificial gravat en la pell de boví. [...]
|
5.
jou escocès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Mecanisme que transforma un moviment de rotació uniforme en un moviment harmònic simple i viceversa. [...]
|
6.
terrier escocès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la vida
[...]
|
7.
cafè escocès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
8.
whisky de gra únic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Whisky de gra escocès elaborat en una sola destil·leria. [...]
|
9.
whisky de malta únic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Whisky de malta escocès elaborat en una sola destil·leria. [...]
|
10.
whisky
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Aiguardent d'origen escocès obtingut per destil·lació de cereals, generalment ordi, civada o sègol. [...]
|